IN 1 KEER GESLAAGD!

2toDrive

 

Jongeren mogen al vanaf 16,5 jaar rijlessen gaan nemen, zodat zij, zodra zij 17 jaar zijn, op examen kunnen. Je theorie kun je al behalen vanaf je 16e jaar en is vanaf het halen van het theorie certificaat 1,5 jaar geldig. 

Wat is het doel van 2toDrive?
Een lager ongevalsrisico onder jonge bestuurders. In Duitsland is de proef al een aantal jaren bezig en is het resultaat daarvan is 30% minder ongevallen en 20% minder overtredingen onder de beginnende bestuurders.

Overgangssituatie begeleid rijden vanaf 1/11

Sinds de start in november 2011 hebben meer dan 200.000 17-jarigen het rijexamen met succes afgelegd. Zij rijden tot hun 18e onder begeleiding van een ervaren bestuurder. Dit experiment, ook bekend als ‘2toDrive’, loopt tot en met 31 oktober 2017. Minister Schultz heeft eerder aangekondigd dat begeleid rijden definitief wordt ingevoerd in de wet. De wet om dat te regelen is in een vergevorderd stadium.

Ook als de definitieve wet nog niet volledig is ingevoerd heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu door overgangsrecht geregeld dat jongeren die op 1 november 2017 (bij de afloop van het experiment) 16 jaar en ouder zijn gewoon hun rijbewijs kunnen halen vanaf hun 17e jaar. Voor hen verandert er niets. Jongeren die op 1 november 2017 nog geen 16 jaar zijn, kunnen nog niet direct starten met het traject voor begeleid rijden. Zij moeten wachten tot begeleid rijden definitief is ingevoerd. Naar verwachting treedt deze wet in begin 2018 in werking waarmee verwacht wordt dat deze jongeren in ieder geval gewoon kunnen starten met praktijklessen als zij 16,5 jaar zijn.Interesse of meer weten?
Heb je nog vragen over de proef of wil je meer weten?  Neem contact met ons op.

Veelgestelde vragen

 

  • Aan welke eisen moet mijn begeleider voldoen?
    Je begeleider heeft minimaal 5 jaar een geldig rijbewijs, is minimaal 27 jaar oud, heeft geen antecedenten in het verkeer, is tijdens het begeleiden niet onder invloed en coacht tijdens het rijden; je begeleider geeft dus geen rijles.
  • Hoeveel begeleiders mag ik opgeven?
    Je mag maximaal 5 begeleiders opgeven.

  • Als begeleider/coach kan je via deze link je zelf aanmeldenInschrijven

Onze klanten vertellen

“Goede rijschool en afgelopen 10 weken succesvol in 1x toegewerkt naar zowel mijn theorie- als praktijkexamen. Deskundige en aardige instructeurs die je op je gemak stellen en een prettige leeromgeving creëren. Verder een goede planning en flexibele organisatie, van theorieles tot examen.”  Meyke uit Purmerend


 “De verkeersschool Spoorenberg is een geweldige rijschool met prima rijinstructeurs. De service is optimaal dat heb ik ervaren. Kortom, een echte aanrader voor iedereen die met de juiste ervaring de weg op wil. ” Dave uit Volendam

 

 

 

Facebook