IN 1 KEER GESLAAGD!

Rijsimulator

 

 

Rijsimulator 

Verkeersschool Spoorenberg is de enige rijschool in de regio Waterland die in het bezit is van een rij-simulator. Vanaf je 16e jaar kun je bij ons beginnen met de rijopleiding in onze rij-simulator. Wij gaan onze toekomstige leerlingen niet verplichten om te starten in de rij-simulator, als je gewoon per direct in de auto wilt beginnen is dat ook mogelijk.

Voor Wie?

De rij-simulator is bedoeld voor iemand die nog geen rijlessen op de openbare weg heeft gehad. In deze rij-simulator leer je de basishandelingen van de autorijden: koppelen, aansturen, sturen en kijken, het toepassen van verkeersregels en het oefenen van het verkeersinzicht. Dit gaat sneller dan op de weg, willen moeilijke verkeerssituaties kunnen we vele malen achter elkaar herhalen hoe je deze op de juiste wijze oplost.

De lessen van de rij-simulator omvatten verschillende onderdelen die je tijdens je normale rijopleiding ook tegenkomt, maar ook een aantal onderdelen die je tijdens je normale vermindering waarschijnlijk niet tegen komt: zo kun je bijvoorbeeld rijden met dichte mist en in het donker. 
Nieuw is de Grip en Slip les, de naam zegt eigenlijk al genoeg, met deze les kun je moeilijke omstandigheden oefenen in een veilige omgeving. Aan het programma is nu ook een les "gevaarherkenning" toegevoegd, deze les zou een ieder eigenlijk moeten doen.
Het effect!
Rij-simulatie heeft een hoog rendement. Totaal bestaat deze cursus uit een pakket van 12 lessen van 30 minuten. Gebruikelijk is dat deze cursus wordt verdeeld in 3 afspraken van 2 uur. Deze 12 lessen staan ​​bij de meeste leerlingen gelijk aan 6 uur op de openbare weg, en dat tegen veel lagere kosten.
Na afloop van alle rijles krijgt de leerling een uitgebreide rapportage over de betrokken rijprestatie. De rapportage laat zien hoe de rijprestatie zich verhoudt tot een gemiddelde leerling. Een rapportcijfer per rij taak geeft de sterke en zwakke punten aan. Aan de hand van deze beoordeling krijgt de leerling en de rijinstructeur een objectief beeld van de rijvaardigheden. Verbeterpunten zijn concreet: je weet waar je aan toe gebogen bent. 

Voordelen van de rij-simulator:

  • Zeer gunstige lesprijs;                                                                
  • Veilig, er kan niets gebeuren;
  • Geen afleiding van buitenaf;                                            
  • Geen last van verkeersdrukte;
  • Hierdoor krijg je doel- en taakbewust les;
  • Minder rijlessen nodig;
  • Niet afhankelijk van weersomstandigheden;
  • De lesresultaten worden vastgelegd, tijdens de praktijklessen houdt je instructeur rekening met jouw simulator resultaten;
  • Onderzoek van de TU Delft toont aan dat de slagingskans met 5 à 10% wordt vergroot.

Op websites van rijscholen zonder rijsimulator, staan ​​vaak hele negatieve uitlatingen over de rijsimulator te lezen. De redenen waarom zijn logisch, want de rijsimulator vervangt gedeeltelijk de rijinstructeur.