Motor Categorie A

 

 

Kawasaki Z 125cc voor de categorie A1

Dit motorrijbewijs is geldig tot 11 kW en 125cc en het examen mag afgelegd worden als je 18 jaar bent. Je kunt al vanaf 17 jaar beginnen met rijlessen en het afleggen van je theorie-examen. Wanneer je rijbewijs A1 hebt behaald, mag je na 2 jaar door voor rijbewijs A2

 

 

 

 

Kawasaki Z 650 35 kW voor de categorie A2

Dit motorrijbewijs is geldig tot 35 kW en het examen mag je doen als je 20 jaar bent. Wanneer je rijbewijs A2 hebt behaalt, mag je na 2 jaar door voor rijbewijs A

 

 

 

 

Kawasaki Z 650 50 kW voor de categorie A

Ben je ouder dan 21 jaar dan kun je examen afleggen op een zware motorfiets. Je ontvangt dan het rijbewijs A onbeperkt met code 80 (beperking driewielig motorvoertuig vanaf 15kW) én het normale rijbewijs A1 en A2. Twee jaar na afgifte van het rijbewijs vervalt de code 80 of als je eerder 24 jaar wordt. Je bent daarna in het bezit van rijbewijs Een onbeperkt zonder opnieuw examen te doen.

 

Heb je A1 en wil je examen doen voor A2 of heb je A2 en wil je examen doen voor A, dan is alleen een examen AVD nodig. Tijdens het AVD examen moeten tijdens de rit enkele bijzondere handelingen worden uitgevoerd, deze worden ook beoordeeld. De theorie hoef je niet nog een keer te doen.

 

Voertuigbeheersing (AVB)

Bij onze rijschool op het industrieterrein beschikken wij over een prachtige oefen locatie. 

Tijdens de opleiding leer je 12 verschillende oefeningen, die onderverdeelt zijn in 4 clusters. 

Tijdens je examen moet je 7 oefeningen doen, waarvan er 5 voldoende moeten zijn.

Verkeersdeelneming (AVD)

Tijdens de rijlessen op de openbare weg wordt aandacht besteed aan je kijkgedrag, de plaats op de weg en je verkeersinzicht. Al deze punten zijn van groot belang om veilig te kunnen motorrijden. Tijdens de praktijklessen op de openbare weg moet je het rijbewijs B of theoriecertificaat A bij je dragen.

In verband met de Corona maatregelen verzoeken wij dat de kandidaten zelf voor een helm en handschoen zorgen.

 

Rijbewijs App  

Verkeersschool Spoorenberg beschikt over een 'rijbewijs app' waarin de leerlingen van onze rijschool hun lesplanning en financiën digitaal kunnen inzien en beheren. De leerlingen krijgen een reminder vanuit de app wanneer ze rijles hebben. De 'Rijbewijs App' is door de leerling gratis te downloaden en beschikbaar voor Apple- en Android-telefoons.

 

Prijzen Motorrijbewijs A

A - Motorpakket (15 uur motorrijles, onderzoekt AVB en AVD

€ 1050,00

A - Voordeelkaart (7,5 uur motorrijles)

€ 330,00

A - losse lessen (1,5 uur motorrijles)

€ 70,00

Inschrijven
Motor Categorie A
Motor Categorie A
Motor Categorie A