Scooterrijbewijs

Wil jij je scooter rijbewijs halen ? Dan ben je bij verkeersschool Spoorenberg aan het juiste adres.          

Eerst moet je een theorie-examen afleggen, dit is al mogelijk vanaf 15,5 jaar.

Theoriecursus voor de scooter doen wij verspreid over 2 dagdelen, op dinsdag en donderdagmiddag van 16.00 tot 19.00 uur
Theorie-examen mogelijk vanaf 15,5 jaar.Van de leerlingen wordt verwacht dat ze de theorie aandachtig bestuurd hebben voor dat ze naar de cursus komen. Op dinsdag is de grote dag, dan wordt eerst nog een proefexamen afgenomen bij de rijschool, waarna u per bus naar het theorie-examen in Amsterdam of Alkmaar wordt gebracht

De volgende theoriecursus is op:

2020

 

Dinsdag 21 en donderdag 23 januari van 16.00 tot 19.00 uur, examen op 28 januari van 08.00 tot 12.00 uur

Dinsdag 10 en donderdag 12 maart van 16.00 tot 19.00 uur, examen op 17 maart van 08.00 tot 12.00 uur 

 Dinsdag 26 en donderdag 28 mei van 16.00 tot 19.00 uur, examen op 2 juni van 08.00 tot 12.00 uur

 

 

Wanneer je dit gehaald hebt kunnen wij voor jou het praktijk-examen gaan inplannen.


Als je een rijbewijs voor de auto of motor hebt mag je bromfiets rijden, je hoeft dan geen examen te doen. Heb je nog geen ander rijbewijs? Dan kun je vanaf je 16e jaar op voor het praktijkexamen.

Spoedopleiding
Je bromfietsrijbewijs in 1 dag halen, in de ochtend lessen en 's middags examen doen. Dit is mogelijk, omdat je voor het bromfietsexamen een dag vrij van school krijgt. Een spoedopleiding is alleen mogelijk als je in het bezit bent van het bromfiets theoriecertificaat. De kosten voor een dagopleiding + examen bedragen € 300,-.
Wij adviseren de toekomstige leerlingen die nog nooit scooter hebben gereden een intake van 1,5 uur te doen, zodat je niet voor een verrassing of teleurstelling komt te staan. De kosten van deze intake bedragen € 45,-

Je kunt bij onze rijschool pinnen.

Rijbewijs App  

Verkeersschool Spoorenberg heeft een nieuwe app gelanceerd, waarmee leerlingen van onze rijschool hun lesplanning en financiën digitaal kunnen inzien en beheren. Ook worden vlak voor de rijlessen automatisch telefonische herinneringsberichten afgegeven. U ontvangt van ons een code. De ‘RijbewijsApp’ is door de leerling gratis te downloaden en beschikbaar voor Apple- en Android-telefoons. 

 


De bromfiets
Wij geven bromfiets rijles op de stoere Kymco Agility fat 12 inch, dit gebeurt in een groep van 3 personen en de instructeur. De instructeur volgt jou op de bromfiets en staat met jou in verbinding via een portofoon en een oortje in je helm.

Kleding
Een helm is uiteraard verplicht. Verder adviseren wij het gebruik van stevige schoenen en handschoenen. Wij beschikken over een ruim assortiment helmen, jassen en handschoenen die kosteloos gebruikt mogen worden.


Meenemen naar het praktijkexamen
Wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs (id kaart, paspoort) .

Aanvragen theorie-examen
Je kunt ook zelf een theorie-examen aanvragen op de website van het CBR. Je kunt de aanvraag ook regelen via de rijschool.

Uitzondering!
Voor de brommobiel is er vanaf 1 maart 2010 een apart praktijkexamen. Met een brommobielrijbewijs mag je niet op een bromfiets rijden. Met een bromfietsrijbewijs mag je wel met een brommobiel rijden.

Inschrijven

Onze klanten vertellen

“Goede rijschool en afgelopen 10 weken succesvol in 1x toegewerkt naar zowel mijn theorie- als praktijkexamen. Deskundige en aardige instructeurs die je op je gemak stellen en een prettige leeromgeving creëren. Verder een goede planning en flexibele organisatie, van theorieles tot examen.”  Meyke uit Purmerend


 “De verkeersschool Spoorenberg is een geweldige rijschool met prima rijinstructeurs. De service is optimaal dat heb ik ervaren. Kortom, een echte aanrader voor iedereen die met de juiste ervaring de weg op wil. ” Dave uit Volendam

 

 

 

Facebook