Scooterrijbewijs

Wil jij je scooter rijbewijs halen? Dan ben je bij Verkeersschool Spoorenberg aan het juiste adres.          

Eerst moet je een theorie-examen afleggen, dit is mogelijk vanaf 15,5 jaar.

 

Theoriecursus scooter

 

Het is belangrijk je zelf op de website van het CBR een theorie examen aanvraagt. Aan de hand van de datum van je theorie examen kunnen we de theoriecursus plannen.  

Theorie leren is het beste ingewikkeld, daarom geven wij elke twee maanden een theoriecursus. De cursus doen wij verspreid over 2 dagdelen, op dinsdag en donderdagmiddag van 16.00 tot 19.00 uur

 

"Goed voorbereid zijn is de kans op succes"  zorg dat je lesstof van te voren goed heb doorgenomen. Dit kan je doen met theorieboeken,  of met een online theorietraining. (informeer naar de mogelijkheden)

 

Vanaf maart 2021 is het vanuit het CBR verplicht om een machtiging af te geven om het examen te kunnen reserveren. De leerlingen kunnen zelf een theorie-examen reserveren met hun DigiD. Wanneer zij willen dat wij het examen reserveren, moet de leerling ons machtigen. Als wij het theorie-examen reserveren, zitten daar kosten aan verbonden. Het machtigingsnr. van de rijschool is 3646W1. Het machtigingsformulier kan ingevuld worden op de website van het CBR. 

 

In verband met de Corona maatregelen mogen en kunnen wij de mensen niet meenemen naar het theorie-examen. Iedere deelnemer zal dus met eigen vervoer naar het theorie-examen gaan. 

 

De volgende theoriecursus is op:

2021

mei: Dinsdag 18 en donderdag 20 mei van 16:00 tot 19:00 uur

juni/juli : Dinsdag 29 juni en donderdag 1 juli van 16.00 tot 19.00 uur

augustus/september:  Dinsdag 31 augustus en donderdag 2 september van 16:00 tot 19:00 uur

november: Dinsdag 23 en donderdag 25 november van 16:00 tot 19:00 uur 

 

Wanneer je dit gehaald hebt, kunnen wij voor jou het praktijkexamen gaan in plannen.


Als je een rijbewijs voor de auto van motor hebt mag je bromfiets rijden, je hoeft dan geen examen te doen. Heb je nog geen ander rijbewijs? Dan kun je vanaf je 16e jaar op voor het praktijkexamen.

Wij adviseren de toekomstige leerlingen die nog nooit een scooter hebben hebben een intake van 1,5 uur te doen, waardoor je niet voor een verrassing van teleurstelling komt te staan. 

Spoedopleiding
Je bromfietsrijbewijs in 1 dag halen, in de ochtend beginnen en 's middags examen doen. Dit is mogelijk, omdat je voor het bromfietsexamen een dag vrij van school krijgt. Een spoedopleiding is alleen mogelijk als je in het bezit bent van het bromfiets theoriecertificaat.

  

Prijzen Bromfietsrijbewijs AM

 

Bromfietspakket All-in (theoriecursus, intake
4 praktijkles en praktijkexamen)

€ 470,00

Bromfietspakket (intake, 4 uur praktijkles en praktijkexamen)

€ 390,00

Bromfietspakket (4 uur praktijkles en praktijkexamen)

€ 330,00

Theoriecursus (6 uur theorieles)

€ 80,00

 

 Je kunt bij onze rijschool pinnen.

Rijbewijs App  

Verkeersschool Spoorenberg heeft een 'rijbewijs app' waarin de leerlingen van onze rijschool hun lesplanning en financiën digitaal kunnen inzien en beheren. De leerlingen krijgen een reminder wanneer ze rijles hebben. De 'Rijbewijs App' is door de leerling gratis te downloaden en beschikbaar voor Apple- en Android-telefoons.  

De bromfiets
Wij geven bromfiets rijles op de stoere Kymco Agility dierenarts 12 inch, dit gebeurt in een groep van 3 personen en de instructeur. De instructeur volgt jou op de bromfiets en staat met jou in verbinding via een portofoon en een oortje in je helm.

Kleding
Een helm is verplicht verplicht. Verder worden wij gebruikt voor stevige schoenen en handschoenen. Wij beschikken over een ruim assortiment helmen, jassen en handschoenen die kosteloos gebruikt mogen worden.

Meenemen naar het praktijkexamen
Wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs (id kaart, paspoort).

Zelf aanvragen theorie-examen
Je kunt zelf een theorie-examen aanvragen op de website van het CBRJe kunt de aanvraag ook regelen via de rijschool, tegen betaling.

Uitzondering!
Voor de brommobiel is er vanaf 1 maart 2010 een apart praktijkexamen. Met een brommobielrijbewijs mag je niet op een bromfiets rijden. Met een bromfietsrijbewijs mag je wel met een brommobiel rijden.

Inschrijven

Onze klanten vertellen

“Goede rijschool en afgelopen 10 weken succesvol in 1x toegewerkt naar zowel mijn theorie- als praktijkexamen. Deskundige en aardige instructeurs die je op je gemak stellen en een prettige leeromgeving creëren. Verder een goede planning en flexibele organisatie, van theorieles tot examen.”  Meyke uit Purmerend


 “De verkeersschool Spoorenberg is een geweldige rijschool met prima rijinstructeurs. De service is optimaal dat heb ik ervaren. Kortom, een echte aanrader voor iedereen die met de juiste ervaring de weg op wil. ” Dave uit Volendam

 

 

 

Facebook