Bel me terug

Bel me terug

Heb je vragen of wil je meer informatie over onze rijopleidingen? Neem dan contact met ons op.

Autorijbewijs B-Automaat

Bij Verkeersschool Spoorenberg bieden we ook autorijlessen in een automaat aan. Sommige mensen vinden het prettiger om in een automaat te rijden. Het zorgt ervoor dat ze minder stress hebben en daardoor ontspannen kunnen autorijden. Rijles in een automaat is eenvoudiger dan in een schakelauto, omdat het schakelen automatisch gaat.

Inschrijven

Rijden in een automaat geeft je meer tijd om de verkeerssituatie in je op te nemen, zonder dat je ook nog moet schakelen. Dit kan voor rust en vertrouwen zorgen. Voor mensen met faalangst of rijangst is dit een prettige manier om zich op hun gemak te voelen tijdens het rijden. Ook voor mensen waarbij de motoriek het niet toestaat om het schakelen erbij te leren, is autorijden in een automaat een uitkomst.

Voordelen van rijden in een automaat

  • In een automaat heb je minder handelingen dan in een schakelauto. Hierdoor zit je meer ontspannen achter het stuur en kun jij je volledig richten op het verkeer.
  • In een automaat vervult het linkerbeen geen functie en kan het in een ontspannen houding geplaatst worden.
  • Als je regelmatig in een file rijdt, is een automaat ideaal.
  • Er kan in een automaat heel economisch gereden worden als het gaspedaal met mate ingetrapt wordt. Dat scheelt weer in de portemonnee!
  • Steeds meer auto’s worden standaard uitgerust met een automaat (hybride en elektrische auto’s). 

Let op!

Na het behalen van je rijbewijs in een auto met automaat, krijg je een aantekening op jouw rijbewijs. Je mag dan uitsluitend rijden in een auto met automaat. Wil je na het behalen van het automaat rijbewijs later toch in een handgeschakelde auto of in een auto met een half automaat rijden? Dan moet je eerst een praktijkexamen in een handgeschakelde auto behalen. De theorie hoef je niet over te doen.

Inschrijven