IN 1 KEER GESLAAGD!

Autorijbewijs

Een goede rij-opleiding volg je maar eens in je leven.

Je wilt beginnen met het halen van je rijbewijs, maar je ziet zoveel verschillende aanbiedingen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Rijscholen bieden diversen pakketten aan en soms voor een prijs die te mooi is om waar te zijn.

Wij van verkeersschool Spoorenberg helpen jou graag op weg om de juiste keus te maken.

Wanneer iemand voor het eerst rijles gaat volgen, zal je gemiddeld minimaal 40 uur rijles nodig hebben (bron CBR) voor dat je praktijkexamen kan doen. Alle aanbiedingen van pakketten met minder uren zijn dus de lokkertjes, je zult waarschijnlijk meer uren nodig hebben of niet slagen voor het examen. Dit geldt natuurlijk niet voor mensen die al rijlessen hebben gevolgd of al ervaring hebben in het rijden.

Dus wil je echt goed leren autorijden, dan ben je bij verkeersschool Spoorenberg aan het juiste adres. Kwaliteit staat zeer hoog in het vaandel bij onze verkeersschool. Daarvoor hebben wij een team van instructeurs (mannen en vrouwen) die een zeer brede ervaring hebben in het opleiden van beginnende bestuurders.

Je kunt bij ons kiezen om altijd met dezelfde instructeur te lessen, maar onze ervaring leert dat het beter voor de leerling is wanneer je af en toe les krijgt van een andere instructeur. Hierdoor kom je beter voorbereidt op het examen, en tijdens je examen is het niet meer zo spannend wanneer er een vreemd persoon naast je zit.

Bij verkeersschool Spoorenberg verzorgen wij verschillende soorten praktijk-opleidingen voor het autorijbewijs: reguliere, compact en spoed opleidingen, de opleidingsduur kan variëren van 10 dagen tot 10 weken.

Ook kunt u bij ons terecht voor het rijbewijs categorie B op de automaat.

Rijbewijs App  

Verkeersschool Spoorenberg heeft een nieuwe app gelanceerd, waarmee leerlingen van onze rijschool hun lesplanning en financiën digitaal kunnen inzien en beheren. Ook worden vlak voor de rijlessen automatisch telefonische herinneringsberichten afgegeven. De ‘RijbewijsApp’ is door de leerling gratis te downloaden en beschikbaar voor Apple- en Android-telefoons. 


De rij-simulator           

Verkeersschool Spoorenberg is de enige rijschool in de regio Waterland die in het bezit is van een rij-simulator. Vanaf je 16e jaar kun je bij ons beginnen met de rij-opleiding in onze rij-simulator. Wij gaan onze toekomstige leerlingen niet verplichten om te starten in de rij-simulator, als je gewoon per direct in de auto wilt beginnen is dat ook mogelijk.

Voor Wie ?

De rij-simulator lessen is bedoeld voor iemand die nog geen rijlessen op de openbare weg heeft gehad.  In deze rij-simulator leer je de basishandelingen van het autorijden: koppelen, schakelen, sturen en kijken, het toepassen van verkeersregels en het oefenen van het verkeersinzicht. Dit gaat sneller dan op de weg, want moeilijke verkeerssituaties kunnen we vele malen achter elkaar herhalen totdat je deze op de juiste wijze oplost.

De lessen van de rij-simulator omvatten verschillende onderdelen die je tijdens je normale rij-opleiding ook tegenkomt. Maar ook een aantal onderdelen die je tijdens je normale lessen waarschijnlijk niet tegen komt: zo kun je bijvoorbeeld rijden met dichte mist en in het donker. 
Nieuw is de Grip en Slip les, de naam zegt eigenlijk al genoeg, met deze les kun je moeilijke omstandigheden oefenen in een veilige omgeving. Aan het programma is nu ook een les "gevaarherkenning" toegevoegd, deze les zou een ieder eigenlijk moeten doen.
Het effect !
Rij-simulatie heeft een hoog rendement. 8 uur (16 lessen) staan bij de meeste leerlingen gelijk aan 8 uur op de openbare weg, en dat tegen veel lagere kosten. Na afloop van iedere rijles krijgt de leerling een uitgebreide rapportage over de geleverde rijprestatie. De rapportage laat zien hoe de rijprestatie zich verhoudt tot een gemiddelde leerling. Een rapportcijfer per rijtaak geeft de sterke en zwakke punten aan. Aan de hand van deze beoordeling krijgt de leerling en de rijinstructeur een objectief beeld van de rijvaardigheden. Verbeterpunten zijn concreet: je weet waar je aan toe bent. 

Totaal bestaat deze cursus uit een pakket van 16 lessen van 30 minuten. Gebruikelijk is dat deze cursus wordt verdeeld in 4 afspraken van 2 uur.

Voordelen van de rij-simulator:

  • Zeer gunstige lesprijs;                                                                
  • Veilig, er kan niets gebeuren;
  • Geen afleiding van buitenaf;                                            
  • Geen last van verkeersdrukte;
  • Hierdoor krijg je doel- en taakbewust les;
  • Minder rijlessen nodig;
  • Niet afhankelijk van weersomstandigheden;
  • De lesresultaten worden vastgelegd, tijdens de praktijklessen houdt je instructeur rekening met jouw simulator resultaten;
  • Onderzoek van de TU Delft toont aan dat de slagingskans met 5 à 10% wordt verhoogd.

Op websites van rijscholen zonder rijsimulator, staan vaak hele negatieve uitlatingen over de rijsimulator te lezen. De redenen waarom zijn logisch, want de rijsimulator vervangt gedeeltelijk de rij-instructeur. 

Meer lessen per week is beter
U kunt bij ons uw rij-opleiding naar eigen wens invullen, dit betekent dat bij een invulling van bijv. 2 uur les per week u hiermee ook zoveel weken bezig bent. Wij adviseren de mensen echter om meerdere uren per week een autorijles te nemen (met een minimum van 2 uur per week). Dit is veel beter, omdat u dan sneller leert rijden. U pakt op deze manier de aanwijzingen van uw instructeur sneller op.  De leerling is natuurlijk vrij om zelf te kiezen hoe vaak per week een autorijles gevolgd wordt.

Praktijk-examen
Dit examen duurt 55 minuten (rijtijd ongeveer 30 minuten) en zal in de C.B.R. examenkring Hoorn worden afgenomen. De kandidaat doet examen in dezelfde auto waar hij of zij altijd mee heeft gereden tijdens de cursus. Nu zal alleen de plaats van de instructeur worden ingenomen door een examinator van het C.B.R. Na afloop van de examenrit vertelt de examinator dat je bent geslaagd (of gezakt).
Meer informatie ook op www.cbr.nl

Kandidaten voor motor, auto en auto met aanhanger moeten tegenwoordig zelf  een gezondheidsverklaring invullen en betalen (via DigiD met SMS) als dit gebeurt is kunnen wij het praktijkexamen reserveren.

 Voor het auto rijexamen moeten de kandidaten ons ook machtigingen ( zie handige links )

Wanneer een leerling met de opleiding is gestart en er een praktijkexamen moet worden gepland, hebben wij eerst een machtiging nodig. Om een praktijkexamen aan te vragen, moet de rijschool door de leerling eerst worden gemachtigd. Dit machtigen gaat via je DigiD. Voor meer informatie hierover ga je naar het kopje 'handige links'. Hier staat onder andere beschreven dat er boven op de machtiging ook een gezondheidsverklaring moet worden ingevuld. Deze gezondheidsverklaring moet de leerling zelf invullen, de kosten voor deze gezondheidsverklaring zijn voor de leerling zelf. Zonder deze machtiging en gezondheidsverklaring kunnen wij geen praktijkexamen aanvragen voor de leerling, het is dus zaak dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld wanneer je bezig bent met de rij-opleiding.

Wat als je een keertje niet kunt rijden?

Het kan natuurlijk een keer gebeuren dat je niet kan rijden. Het is bij ons een regel dat wanneer je niet kan rijden, dit 24 uur van tevoren moet worden aangegeven. Het afmelden kan niet via WhatsApp, maar moet worden afgemeld door naar Spoorenberg te bellen (0299-315374). Wanneer er te laat of helemaal niet wordt afgemeld worden de kosten van de les doorberekend.
Kosten: 

Rijles vanaf € 43,- per uur (pakket prijzen) *

Pakket 40 uur + Praktijkexamen € 2080,-

All in Pakket *, theoriecursus met examen en vervoer + 8 uur simulatorrijles + 36 uur rijles + Praktijkexamen € 2100,-

(betaling van het All in pakket in 3 termijnen mogelijk)

10 uur voordeelkaart  € 460,-

Losse rijles per uur  € 47,-

Theoriecursus met examen en vervoer € 125,-

*Om praktijkexamen te mogen doen dient het openstaande bedrag betaalt te zijn voor het praktijkexamen, zo niet mag er geen praktijkexamen worden gedaan.

U kunt bij onze rijschool pinnen    

Benodigdheden rijbewijs B: Een geldig Theoriecertificaat en legitimatiebewijs.

Inschrijven
Autorijbewijs

Onze klanten vertellen

“Goede rijschool en afgelopen 10 weken succesvol in 1x toegewerkt naar zowel mijn theorie- als praktijkexamen. Deskundige en aardige instructeurs die je op je gemak stellen en een prettige leeromgeving creëren. Verder een goede planning en flexibele organisatie, van theorieles tot examen.”  Meyke uit Purmerend


 “De verkeersschool Spoorenberg is een geweldige rijschool met prima rijinstructeurs. De service is optimaal dat heb ik ervaren. Kortom, een echte aanrader voor iedereen die met de juiste ervaring de weg op wil. ” Dave uit Volendam

 

 

 

Facebook