Bel me terug

Bel me terug

Heb je vragen of wil je meer informatie over onze rijopleidingen? Neem dan contact met ons op.

Rijangst

Mensen met rijangst zijn bang om auto te rijden. Ze zitten met een zeer gespannen of angstig gevoel achter het stuur, of vermijden autorijden helemaal. Naar schatting een half tot één miljoen Nederlanders hebben wel een rijbewijs, maar maken hier geen gebruik van.

Wat is rijangst?

Wanneer je last hebt van rijangst, kan er sprake zijn van een specifieke fobie. Rijangst kan ook samengaan met een paniekstoornis.
Rijangst kan zich uiten in specifieke situaties, zoals op de snelweg, filerijden, rijden door tunnels, of rijden langs het water. In deze gevallen rijd je vaak nog wel auto, maar vermijd je de situatie waar je bang voor bent. Rijangst kan zich ook algemeen voordoen: de angst is dan niet gebonden aan een specifieke situatie. Mensen die hier last van hebben, rijden vaak helemaal geen auto meer.


Wij van Verkeersschool Spoorenberg zijn gespecialiseerd in alle type rij-angst. Of het nu komt door een trauma, paniekstoornis, ziekte of een gebrek aan routine, wij kunnen samen met jou kijken hoe we weer veilig het verkeer in kunnen met op maakt gemaakte rijlessen.
Voor meer informatie zijn wij te bereiken via: info@spoorenberg.nl