Motorrijbewijs

Ook altijd al de vrijheid en sensatie van het motorrijden willen ervaren, haal dan nu super snel je motorrijbewijs.

Onze motoropleiding is erkend door de KNMV, deze stellen hoge eisen aan de instructeur, die daar speciaal worden getraind en bijgeschoold.    

   gediplomeerd KGI-instructeur

De leerlingen kunnen bij onze verkeersschool gebruik maken van helm, motorbroek, motorjas en handschoenen. Zelf dient men voor stevige schoenen of laarzen te zorgen.

In verband met de Corona maatregelen verzoeken wij dat de kandidaten zelf voor een helm en handschoen zorg dragen

Motor praktijk-opleiding in je eigen tempo van spoedcursus:
Bij jouw 1e motorrijles gaan wij een inschatting maken om jouw veilige motorrijder te maken. Hier zullen alle bijzondere verrichtingen (AV B voor de motor worden geoefend. Deze oefeningen zijn zeer belangrijk voor een goede voertuigbeheersing.

Vervolgens maakt de instructeur samen met jou een planning over de te volgen opleiding. Deze opleiding zal bestaan ​​uit rijlessen van minimaal 1,5 uur.

Tijdens deze rijlessen, zal je steeds zelfstandig op de motor rijden. Je  staat dan via een ontvanger in verbinding met de instructeur die de leerling vanaf zijn motor volgt. Deze geeft instructies via de portofoon.

Voor het felbegeerde roze pasje, moet je wel een aantal examens afleggen, namelijk: 


Theorie-examen
Het motor theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig. Voor het examen moeten van de 50 vragen er minimaal 44 goed worden beantwoord.
Let op: Wanneer je met het motorrijbewijs begint en niet in het bezit bent, moet je in het bezit zijn van een geldige motor theoriecertificaat.
Wel een autorijbewijs, dan moet je het motor theoriecertificaat voor het examen verkeersdeelneming (AVD) behaald hebben.

Tip: Begin zo snel mogelijk met het leren van je theorie en plan een theorie-examen. dit kan je natuurlijk al doen voor dat je begint met lessen

Examen voertuigbeheersing (AVB)

Bij onze rijschool op het industrieterrein beschikken wij over een prachtige oefenlocatie.
Tijdens de opleiding leer je 12 verschillende oefeningen, die onderverdeelt zijn in 4 clusters.
Tijdens je examen moet je 7 oefeningen doen, waarvan er 5 voldoende moeten zijn.

Examen verkeersdeelneming (AVD)
Tijdens de opleiding op de openbare weg, wordt u opgeleid tot een veilige en verantwoordelijke motorrijder. Voor jouw praktijkexamen moet je een gezondheidsverklaring invullen en betalen via  www.mijncbr.nl

Het praktijkexamen doen we in Hoorn. 

De examinator volgt jou tijdens het examen vanuit zijn auto, wij zijn aanwezig en zullen jou op de vertrouwde manier de route wijzen via de portofoon

Voor de rijlessen maken wij gebruik van de volgende lesmotoren:

Kawasaki Z 125 voor de categorie A1 ,  

 Rijbewijs A1 (vanaf 17 jaar):     

Dit motorrijbewijs is geldig tot 11 kW en 125cc en het examen mag afgelegd worden als je 18 jaar bent. Je kunt al vanaf 17 jaar beginnen met rijlessen en het afleggen van je theorie-examen. Wanneer je rijbewijs A1 hebt behaald, mag je na 2 jaar door voor rijbewijs A2

Kawasaki Z 650 35 kw voor de categorie A2

 Rijbewijs A2 (vanaf  20 jaar):

 

 

Dit motorrijbewijs is geldig tot 35 kW en het examen mag je doen als je 20 jaar bent. Wanneer je rijbewijs A2 hebt behaalt, mag je na 2 jaar door voor rijbewijs A

 Kawasaki Z 650 50 kw voor de categorie A

 

 Rijbewijs A (vanaf 21 jaar):

 

 

  • Ben je 21, 22 van 23 dan kun je examen afleggen op een zware motorfiets. Je ontvangt dan het rijbewijs A onbeperkt met code 80 (beperking driewielig motorvoertuig vanaf 15kW) én het normale rijbewijs A1 en A2. Twee jaar na afgifte van het rijbewijs vervalt de code 80 als je eerder 24 jaar wordt. Je bent daarna in het bezit van rijbewijs Een onbeperkt zonder opnieuw examen te doen.
  • Ben je 24 jaar of ouder en je hebt geen invloed motorexamens afgelegd, dan kun je in één keer examen doen for rijbewijs A.

Heb je A1 en wil examen doen voor A2 of heb je A2 en wil je examen doen voor A, dan is alleen een examen AVD nodig. Tijdens het AVD examen moeten tijdens de rit enkele bijzondere handelingen worden uitgevoerd, deze worden ook beoordeeld. De theorie hoef je niet nog een keer te doen.

 

Rijbewijs App  

Verkeersschool Spoorenberg heeft een nieuwe app gelanceerd, gebruikte leerlingen van onze rijschool hun lesplanning en financiën digitaal kunnen inzien en beheren. Ook worden vlak voor de rijlessen automatisch telefonische herinneringsberichten afgegeven. U ontvangt van ons een code. De 'RijbewijsApp' is door de leerling gratis te downloaden en beschikbaar voor Apple- en Android-telefoons.  

 

Prijzen Motorrijbewijs A

A - Motorpakket (15 uur motorrijles, onderzoekt AVB en AVD

€ 1025,00

A - Voordeelkaart (7,5 uur motorrijles)

€ 325,00

A - losse lessen (1,5 uur motorrijles)

€ 70,00

 

U kunt bij ons ook pinnen.

Inschrijven
Motorrijbewijs

Onze klanten vertellen

“Goede rijschool en afgelopen 10 weken succesvol in 1x toegewerkt naar zowel mijn theorie- als praktijkexamen. Deskundige en aardige instructeurs die je op je gemak stellen en een prettige leeromgeving creëren. Verder een goede planning en flexibele organisatie, van theorieles tot examen.”  Meyke uit Purmerend


 “De verkeersschool Spoorenberg is een geweldige rijschool met prima rijinstructeurs. De service is optimaal dat heb ik ervaren. Kortom, een echte aanrader voor iedereen die met de juiste ervaring de weg op wil. ” Dave uit Volendam

 

 

 

Facebook