Motorrijbewijs

Ook altijd al de vrijheid en de sensatie van het motorrijden willen ervaren, haal dan nu super snel je motorrijbewijs.

Onze motoropleiding is erkend door de KNMV, deze stellen hoge eisen aan de instructeur, die jaarlijks worden getraind en bijgeschoold.    

   gediplomeerd KGI-instructeur

De leerlingen kunnen bij onze verkeersschool gebruik maken van helm, motorbroek, motorjas en handschoenen. Zelf dient men voor stevige schoenen of laarzen te zorgen.Motor praktijk-opleiding in je eigen tempo of spoedcursus:
Wij maken een afspraak voor een proefles, waarbij de bijzondere verrichtingen (AVB) voor de motor zullen worden geoefend. Deze oefeningen zijn zeer belangrijk voor een goede voertuigbeheersing. Vervolgens maakt de instructeur samen met jou een planning over de te volgen opleiding. Deze opleiding zal bestaan uit rijlessen van minimaal 1.5 uur waarbij het rijden op verschillende verkeerstrajecten wordt geoefend.  Tijdens deze rijlessen, zal je steeds zelfstandig op de motor rijden. Men staat dan via een ontvanger in verbinding met de instructeur die de leerling vanaf zijn motor volgt. Deze geeft instructies via de portofoon.

Kandidaten voor motor, auto en auto met aanhanger moeten tegenwoordig zelf een gezondheidsverklaring invullen en betalen (via DigiD met SMS) als dit gebeurt is kunnen wij het praktijkexamen reserveren.

 Voor het auto rijexamen moeten de kandidaten ons ook machtigingen ( zie handige links )Voor het felbegeerde roze pasje, moet je wel een aantal examens afleggen, namelijk:

Theorie-examen
Het motor theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig. Voor het examen moeten van de 50 vragen er minimaal 44 goed worden beantwoord.
Let op: Wanneer men met het motorrijbewijs wil beginnen en niet in het bezit is van een autorijbewijs, moet men in het bezit zijn van een geldig motor theoriecertificaat.
Wel een autorijbewijs, dan moet je het motor theoriecertificaat voor het examen verkeersdeelneming (AVD) behaald hebben.

Examen voertuigbeheersing (AVB)

Bij onze rijschool op het industrieterrein beschikken wij over een prachtige oefenlocatie.
Tijdens de opleiding leer je 12 verschillende oefeningen, die onderverdeelt zijn in 4 clusters.
Tijdens je examen moet je 7 oefeningen doen, waarvan er 5 voldoende moeten zijn.

Examen verkeersdeelneming (AVD)
Na de opleiding op de openbare weg, waarin u wordt opgeleid tot een veilige en verantwoord motorrijder, gaan we praktijkexamen doen in Hoorn.
De examinator volgt jou tijdens het examen vanuit zijn auto, wij zijn hierbij aanwezig en zullen jou op de vertrouwde manier de route wijzen via de portofoon

Voor de rijlessen maken wij gebruik van de volgende lesmotoren :

KTM Duke voor de categorie A1,  

    Rijbewijs A1 (vanaf 17 jaar): 

Dit motorrijbewijs is geldig tot 11 kW en 125cc en het examen mag afgelegd worden als je 18 jaar bent. Je kunt al wel vanaf 17 jaar beginnen   met rijlessen en het afleggen van je theorie-examen. Wanneer je rijbewijs A1 hebt behaald, mag je na 2 jaar door voor rijbewijs A2

Kawasaki ER-6 35 kw voor de categorie A2

Rijbewijs A2 (vanaf 20 jaar):

Dit motorrijbewijs is geldig tot 35 kW en het examen mag afgelegd worden als je 20 jaar bent.Wanneer je rijbewijs A2 hebt behaalt, mag je na 2 jaar door voor rijbewijs A

 Kawasaki ER-6 54 kw voor de categorie A

Rijbewijs A (vanaf 21 jaar):

 

  • Ben je 21, 22 of 23 dan kun je examen afleggen op een zware motorfiets. Je ontvangt dan het rijbewijs A onbeperkt met code 80 (beperking driewielig motorvoertuig vanaf 15kW) én het normale rijbewijs A1 en A2. Twee jaar na afgifte van het rijbewijs vervalt de code 80 of als je eerder 24 jaar wordt. Je bent daarna in het bezit van rijbewijs A onbeperkt zonder opnieuw examen te doen.
  • Ben je 24 jaar of ouder en je hebt geen eerdere motorexamens afgelegd, dan kun je in één keer examen doen voor rijbewijs A.

Heb je A1 en wil examen doen voor A2 of heb je A2 en wil je examen doen voor A, dan is alleen een examen AVD nodig. Tijdens het AVD examen moeten tijdens de rit wel enkele bijzondere verrichtingen worden uitgevoerd, deze worden ook beoordeeld. De theorie hoef je niet nog een keer te doen.

 

Rijbewijs App  

Verkeersschool Spoorenberg heeft een nieuwe app gelanceerd, waarmee leerlingen van onze rijschool hun lesplanning en financiën digitaal kunnen inzien en beheren. Ook worden vlak voor de rijlessen automatisch telefonische herinneringsberichten afgegeven. U ontvangt van ons een code. De ‘RijbewijsApp’ is door de leerling gratis te downloaden en beschikbaar voor Apple- en Android-telefoons. 

 

Prijzen

  • Pakketmotor 15 uur rijles + examen AVB + examen AVD € 995,-
  • Rijles per 1,5 uur (contant) €  69,-
  • 5 x 1,5 uur voordeelkaart (betaling vooruit) € 315,-
  • Examen deel I  AVB (incl. rijles vooraf) € 180,-
  • Examen deel II AVD (incl. rijles vooraf) € 280,-

U kunt bij ons ook pinnen.

Inschrijven
Motorrijbewijs

Onze klanten vertellen

“Goede rijschool en afgelopen 10 weken succesvol in 1x toegewerkt naar zowel mijn theorie- als praktijkexamen. Deskundige en aardige instructeurs die je op je gemak stellen en een prettige leeromgeving creëren. Verder een goede planning en flexibele organisatie, van theorieles tot examen.”  Meyke uit Purmerend


 “De verkeersschool Spoorenberg is een geweldige rijschool met prima rijinstructeurs. De service is optimaal dat heb ik ervaren. Kortom, een echte aanrader voor iedereen die met de juiste ervaring de weg op wil. ” Dave uit Volendam

 

 

 

Facebook